Menu

Bestuurder Decentrale Overheden

Wil jij je  graag inzetten voor een zekere toekomst van werkend Nederland? 

FNV zoekt een vakbondsbestuurder voor de sector Overheid.

Over de FNV

De FNV behartigt de belangen van ruim 1 miljoen leden. Wij zijn de grootste vakbond in Nederland voor alle sectoren met een stevige ambitie om op het gebied van arbeid en inkomen de stem te vertolken van werknemers, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden.

Wat ga je doen?

Als vakbondsbestuurder bij de FNV ben je samen met collega’s verantwoordelijk voor het vakbondswerk. Samen met (kader)leden, kom je op voor de belangen van alle werknemers binnen de sector en samen met hen zorg je voor de invulling en uitvoering van de beleidspunten van de FNV, zoals bijvoorbeeld het terugdringen van marktwerking en opkomen voor betere arbeidsomstandigheden. Daarbij speel je een actieve rol om de (potentiële) leden en vrijwilligers te betrekken bij de FNV. De komende jaren staan jouw werkzaamheden in het teken van leden activeren en binden en daarnaast het zoeken naar nieuwe leden. De uitdaging de komende tijd is gericht op het beïnvloeden van politieke processen en toekomstige veranderingen/innovaties. Je ontwikkelt, samen met de gehele sector, beleid en hebt een visie over zaken die spelen in jouw sector en regio, die passen bij de FNV.

Het team en het pakket

Op dit moment zijn wij op zoek naar een vakbondsbestuurder voor de sector Overheid. Binnen collectief FNV werk je binnen een team van collega’s van vakbondsbestuurders en consulenten. Het team decentrale overheden valt binnen deze sector. Je komt te werken binnen een enthousiast en klein team van 10 collega’s. Je bent werkzaam in gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, waterschappen en uiteenlopende bedrijven en organisaties. De komende tijd staan jouw werkzaamheden in het teken van intensief contact met en het activeren van (kader)leden, de verandering van de ambtelijke rechtspositie, de z.g. normalisering. De uitdaging binnen decentrale overheden de komende tijd is vooral het zien en benutten van kansen op het gebied van nieuwe leden en behoudt van het huidige ledenaantal. Een uitdagend en gevarieerd pakket van werkzaamheden.

Hoe maak jij het verschil?

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en ervaring in de functie van vakbondsbestuurder.
 • Je bent goed in het omgaan met (kader)leden en deze te mobiliseren waarin (kader) leden zelfsturend werken
 • Je verbindt diverse belangen om tot vernieuwende en gedragen oplossingen te komen
 • Je bent in staat om strategisch en effectief te beïnvloeden om resultaten te behalen 
 • Je bent communicatief vaardig, resultaatgericht en weet (potentiële) leden aan je te binden en te activeren.
 • Je hebt goede kennis van sociaal verzekeringsrecht, pensioenkennis, arbeidsvoorwaarden etc., gericht op de te vertegenwoordigende groepen.  
 • Je bent in staat je eigen werk goed te organiseren, samen te werken met collega’s in projecten en beschikt over uitstekend ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden. 
 • Je bent enthousiast en daadkrachtig en bent in staat om standpunten uit te dragen, die soms tegen gevestigde belangen ingaan. 

 Dit verdien je bij de FNV

 • Een collegiaal en enthousiast gedreven team. Waarin pionieren, hard werken, elkaar steunen en van elkaar leren hand in hand gaan.
 • Een contract van 35 uur per week voor de duur van 1 jaar. 
 • Een uitstekend salaris  €4.036 - €5.771 (schaal 14 van de cao FNV-organisaties) en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, 8,33% vakantietoeslag, een 8,33% eindejaarsuitkering en veel mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. 
 • FNV vindt duurzame inzetbaarheid en een goede werk/privé balans belangrijk. Er zijn mogelijkheden om thuis te werken en we hebben diverse vormen van verlof.
 • Bij de functie hoort een leaseauto, laptop en mobiele telefoon. 
 • Je standplaats is het Centraal vakbondshuis in Utrecht, echter je werkt in de gehele regio en soms daarbuiten en maak je daarom gebruik van flexplekken en vergaderfaciliteiten op verschillende locaties.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie neem contact op met René Plug, Teamleider Team Decentrale Overheden, via e-mail rene.plug@fnv.nl (geen sollicitaties naar dit e-mailadres) of via telefoonnummer 06-54740657.

Reageren?

Solliciteer uiterlijk 6 augustus via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 
Menu