Menu

Letselschade advocaat (35 uur p.w., Utrecht)

Wie werkt bij de FNV doet ertoe!
Ben jij maatschappelijk betrokken en streef je naar een rechtvaardige maatschappij met voor iedereen gelijke kansen, rechten en een gelijke behandeling. Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Als FNV advocaat heb je als doel om de belangen van de FNV en haar leden te behartigen, waar het de rechtsgebieden vallend onder het rechtenpakket van de FNV betreft (onder andere arbeidsrecht, sociale zekerheid, letselschade en pensioenrecht). Er is binnen FNV-Advocaten op dit moment nadrukkelijk behoefte aan een invulling op het rechtsgebied Letselschade/Onrechtmatige daad.

Je adviseert de FNV en haar leden over juridische vraagstukken en procedeert zowel in individuele zaken als in collectieve zaken. Daarbij procedeer je zowel in eerste aanleg als  in hoger beroep.
In jouw rol als advocaat werk je nauw samen met de beleidsjuristen en bestuurders. . Daarnaast verleen je juridische adviezen en verzorg je regelmatig trainingen, cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten voor  letselschadebehandelaars procesjuristen, juridisch medewerkers en andere medewerkers. Het inwerken of begeleiden van beginnende advocaten en stagiaires behoort, waar nodig, ook tot jouw taak.

Wat vragen wij?

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding Nederlands recht.
 • Je bent minimaal vijf jaar werkzaam als advocaat, bij voorkeur in Letselschade
 • Je hebt ruime ervaring in het voeren van juridische procedures en kennis van het procesrecht.
 • Je bent ingeschreven als NIVRE register-expert. 

Competenties: sociale en communicatieve vaardigheden - analytisch en probleemoplossend vermogen - volharding- en doorzettingsvermogen -  accuratesse - praktische instelling - stressbestendig

Wat bieden wij?

 • Een fulltime jaarcontract. Bij voorkeur start je zo spoedig mogelijk.
 • Het bruto maandsalaris valt, conform de Cao FNV Organisaties, in schaal 14 en ligt, bij een 35-urige werkweek, tussen € 4.282 en € 6.122.
 • 196 verlofuren en uren levensfaseverlof per kalenderjaar, op basis van een 35-urige werkweek.
 • Een goede pensioenregeling, 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • De mogelijkheid om thuis te werken en eventuele bijbehorende ICT-middelen.
 • Een moderne werkplek in ons Centraal Vakbondshuis in Utrecht. Door de coronamaatregelen werken we momenteel voornamelijk vanuit huis.
 • Onze kantoren zijn goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. Ons Centraal Vakbondshuis ligt aan de A2, er is voldoende parkeergelegenheid. Het NS station Leidsche Rijn ligt op een loopafstand van 6 minuten.

Waar ga je werken?

Je komt te werken op de afdeling FNV Advocaten, Bureau Beroepsziekten en Letselschade en ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd Advocaten FNV, BBZ en Letselschade.

Wie zijn wij?

De FNV behartigt de belangen van bijna 1 miljoen werkende en niet-werkende leden. Wij zijn de grootste vakbond in Nederland voor alle sectoren met een stevige ambitie om op het gebied van arbeid en inkomen de stem te vertolken van werknemers, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden, in de politiek, nationaal en internationaal in de sector, de bedrijven en regionaal/lokaal.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Ben jij de letselschade advocaat die wij zoeken? We kijken uit naar je sollicitatie. Solliciteren kan tot en met 17 oktober 2021 via de sollicitatie button.

Door de coronamaatregelen zijn onze kantoren gesloten. Daarom worden sollicitatiegesprekken omgezet in videogesprekken via Teams.

Deze vacature staat tegelijkertijd intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan de interne kandidaat.

De FNV werkt volgens de NVP sollicitatiecode.

Wil je meer weten?

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Bas van Harten, Hoofd FNV Advocaten, Bureau Beroepsziekten en Letselschade) via bas.vanharten@fnv.nl (geen sollicitatiesnaar dit e-mailadres) of via +31618511279.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar Saskia van Ravesteijn, P&O Recruitment, via e-mail saskia.vanravesteijn@fnv.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Menu